Webinar Wet open overheid en impact op informatiesystemen

Op 4 december 2019 heeft het webinar 'Wet open overheid en impact op informatiesystemen' plaats gevonden.

 

De uitzending is nu beschikbaar als een 'on demand' versie. Vul het formulier in en bekijk direct de uitzending van 4 december.

 

De Wet open overheid (Woo) is een initiatiefwet uit 2012, die beoogt overheden en semi-overheden transparanter te maken. De wet moet ervoor zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is. De Eerste Kamer heeft de behandeling van het wetsvoorstel voorlopig opgeschort om ruimte te geven voor nader onderzoek naar de impact van de wet voor overheden.

 

Onduidelijkheid over invulling

De kern van de wet is dat overheidsorganisaties verplicht zijn om meer categorieën documenten actief openbaar te maken. Er bestaat brede consensus over het belang van de Open Overheid, maar nog niet over hoe daar invulling aan te geven. 
 

Wat komt aan bod

Het programma is opgedeeld in twee gedeelten. In het eerste gedeelte zal een toelichting gegeven worden over de ontwikkeling van de wet open overheid en de status hiervan. In het tweede gedeelte zullen we de impact van de woo op de informatiehuishouding vanuit 3 invalshoeken belichten: mensen, processen en systemen. 

 

Sprekers

Peter Reidsma

Peter Reidsma
Product Manager Corsa Platform

BCT

Kees Groeneveld

Kees Groeneveld
Senior Interim Manager

especialisten

 

Wanneer

Dag: Woensdag 4 december
Tijd: 11:00 - 12:00
Waar: online
 

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is met name interessant voor beleidsmakers en beleidsmedewerkers, informatiemanagers, functioneel- en applicatie beheerders. 

 

Zo volgt u de webinars

U volgt de webinars eenvoudig vanuit uw eigen stoel. Meld uzelf aan via het formulier op deze pagina.

 

Na uw aanmelding ontvangt u een email met informatie hoe u het webinar kan bekijken. Het enige wat u nodig heeft, is een werkende internetverbinding en de mogelijkheid om geluid af te spelen op uw computer. Er is geen installatie van een applicatie nodig.