Hoe leidt digitale duurzaamheid tot digitaal vertrouwen

Op donderdag 27 september 2018 hebben Marcel Mertens (BCT), Bart Suers (BCT) en Kees Groeneveld (eSpecialisten) een informatieve sessie gehouden over de stand van zaken en uitdagingen van digitale duurzaamheid.

Dit webinar werd samen met eSpecialisten, een partner van BCT, georganiseerd.

Webinar bekijken

 

Wat wordt er besproken?

Digitaal werken staat in de belangstelling, maar moet in veel gevallen nog goed ingevuld gaan worden. Zo zien we dat b.v. bouwdossiers in veel gevallen nog grotendeels analoog worden opgeslagen. Maatregelen op het gebied van digitaal duurzaam werken zijn er nauwelijks. Op 9 mei is er een rapport aangeboden door minister Slob aan de Tweede kamer waarin wordt aangegeven dat er wel digitaal wordt gewerkt, maar dat digitale duurzaamheid achterblijft. Verder bleek dit ook uit verschillende sessies tijdens de Dag van de Digitale Duurzaamheid 2017 en workshops Vervanging. Op de vraag wie een digitaal duurzaamheidsplan heeft gaf ruim 90% aan deze niet te hebben.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Wat is het belang van digitale duurzaamheid en hoe leidt dit tot digitaal vertrouwen?
  • Wat is de relatie met de aankomende omgevingswet?
  • Wat is de relatie met vervroegd overbrengen en hoe zit het dan met bevragen?
  • Hoe je digitale duurzaamheid kunt gaan organiseren.

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar is interessant voor bestuurders, informatiemanagers, archivarissen en IT beheerders en iedereen met belangstelling voor (digitale) duurzaamheid. U bent van harte welkom deel te nemen aan het webinar!