Digitaliseren is the way to go!


De maand mei stond veelal in het teken van de AVG, er veranderden een aantal cruciale zaken op het gebied van gegevensbescherming.

Vanaf 25 mei zijn organisaties verplicht om een verwerkersovereenkomst te voorzien met bedrijven (derden), welke in aanraking komen met door u verstrekte persoonsgegevens. Hierin beschrijft u exact welke afspraken er gemaakt zijn tussen uw organisatie (de verwerkingsverantwoordelijke) en de verwerker (derden).

De onderwerpen welke in de verwerkersovereenkomst dienen te staan zijn onder andere;

  • welk soort persoonsgegevens worden opgeslagen
  • het doel van de verwerking
  • hoe gaat u om met de beveiliging van persoonsgegevens
  • wat is er op het gebied van geheimhoudingsplicht overeengekomen
  • op welke manier zal de meldplicht datalekken nageleefd worden.
Tevens dienen er in de verwerkersovereenkomst afspraken gemaakt te worden over wat er met gegevens gebeurt na afloop van de overeenkomst.

De boodschap rondom de AVG kan breder worden gezien. Of het nu gaat om een verwerkersovereenkomst of een andere vorm van een risicovolle overeenkomst, het is van belang dat u als organisatie zorg draagt voor de juiste borging hiervan.

Eenvoudige borging van al uw contracten.

Met Corsa/Contract worden alle contracten op een centrale en eenduidige manier vastgelegd. Daarnaast zorgt Corsa/Contract ervoor dat mijlpalen van het contract automatisch gemeld worden en dat contracten veilig en duurzaam worden opgeslagen. Net als deze “reguliere” contracten kunt u de verwerkersovereenkomsten welke u met uw leveranciers bent overeengekomen hierin borgen. Op deze manier heeft u op welk moment dan ook inzicht in uw lopende verwerkersovereenkomsten en daarbij behorende afspraken en verloopdata. 

Meer over contractmanagement

In ons artikel Wat is contractmanagement? leest u alles wat er komt kijken bij contractmanagement, maar nog belangrijker: wat contractmanagement uw organisatie kan brengen!

Toegevoegde waarde voor uw bedrijf

U heeft eenvoudig overzicht van uw overeenkomsten met uw leveranciers, via geautomatiseerde meldingen die u zelf kunt instellen en duidelijke rapportages verliest u uw contracten nooit uit het oog en voorkomt u ongewenste contractverlengingen. Deze contract specifieke meldingen maken het ook mogelijk om regelmatig uw leveranciers te beoordelen.

Ook weten wat dit voor uw bedrijf kan betekenen? 

Vul het formulier in, stel uw vraag en wij nemen contact met u op!