Infographic over zaakgericht werken

Alles om ons heen digitaliseert en informatiseert razendsnel!

Infographic zaakgericht werken BCT.pngDit ervaren we dat elke dag, denk aan de slimme energiemeter, de zelfrijdende auto en de vele whatsappjes die je op een dag ontvangt.

Maar ook het zakendoen met de overheid veranderd. Je belastingaangifte doen, je huur- of zorgtoeslag aanvragen, je studiefinanciering regelen: je hoeft er je huis niet meer voor uit... Zelfs een parkeervergunning krijgen kan binnen een dag gerealiseerd worden bij een aantal gemeenten.

Technologie stelt de overheid in staat de kwaliteit van zijn diensten te verbeteren en meer toe te snijden op de belevingswereld van de burger en ondernemer.  Zaakgericht werken en technologie zijn middelen die hier aan bijdragen.

Uit onderzoek van Heliview blijkt dat organisaties zaakgericht willen gaan werken om hun dienstverlening te verbeteren. Maar heeft deze andere manier van werken ook daadwerkelijk de dienstverlening verbeterd? En welk cijfer geeft de burger over de kwaliteit van de overheidsdienstverlening? BCT heeft een infographic ontwikkeld die inzoomt op deze vragen. 

 

Download deze infographic en kom meer te weten over:

  • Hoeveel gemeenten werken zaakgericht?
  • Wat is de grootste uitdaging bij zaakgericht werken?
  • De kwaliteit van overheidsdienstverlening?

Handig om op te hangen!

Om u meer informatie te geven over de stand van 'zaken' rondom zaakgericht werken en e-dienstverlening, heeft BCT deze infographic ontwikkeld. Download de infographic in hoge resolutie via het formulier. 

Technologie stelt de overheid in staat de kwaliteit van zijn diensten te verbeteren en meer toe te snijden op de belevingswereld van de burger en ondernemer.