Duurzaam overdragen een feit

Maastricht University prijkt al jaren bovenaan de top drie van Nederlandse Universiteiten. Dit heeft primair te maken met de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs aldaar. Net zo belangrijk is de manier waarop de diverse studies worden aangeboden: toegankelijk, klantvriendelijk en uitermate innovatief. Deze gebruikersgerichte houding werkt ook door naar de afdelingen van de universiteit.

Op tal van werkplekken binnen de universiteit circuleren enorme hoeveelheden documenten. Voor het optimaal beheersen hiervan is het document management systeem van BCT genaamd Corsa ingezet. Dit geldt zowel voor de inkomende, interne en uitgaande documenten. Inmiddels maken ongeveer 500 medewerkers binnen de universiteit gebruik van Corsa. Iedere gebruikersgroep kent een eigen  inrichting en flexibele user interface.

Inzet Corsa

Inmiddels is Corsa, naast het gebruik voor het centraal bestuursarchief, uitgerold naar alle faculteiten en servicecentra. De programmatuur draait op een centrale database en is voor 100% standaard. De inrichting van Corsa bij de faculteiten en servicecentra is voor 90% generiek. Het overige deel wordt flexibel ingericht, rekening houdend met de eigen identiteit van het lokale archief, de autorisatie van toegang hiertoe en op basis van de specifieke lokale wensen van de diverse gebruikers. Corsa biedt voldoende flexibiliteit om zo een groot draagvlak te creëren bij de gebruikers.

Corsa user interface

Corsa kent drie verschillende user interfaces: Corsa, MyCorsa en MyCorsa NxT. Deze kunnen ieder naar wens worden ingezet binnen de organisatie. Corsa kent een brede functionaliteit die specifiek op de documentspecialisten is afgestemd. MyCorsa heeft een Outlook ‘look and feel’ die door documentspecialisten en eindgebruikers zeer intuïtief te gebruiken is. Door de overzichtelijke (en zelf te definiëren) schermopbouw maken gebruikers op eenvoudige wijze gebruik van deze interface. MyCorsa NxT is BCT’s browserinterface waarmee men via inter- of intranet toegang krijgt tot alle Corsa bestanden (indien gewenst met autorisatiecodes). Met deze functionaliteit hoeft de gebruiker niet over cliëntsoftware te beschikken (een ‘bijkomstigheid’ die enorme beheersbesparingen oplevert). Deze interface wordt met name ingezet voor de eindgebruikers.

Download deze case

Casestudy Maastricht University - Verregaande digitaliseringWilt u de gehele case lezen? Download dan deze case in pdf formaat.