Rode Kruis Ziekenhuis wisselt van financieel pakket, maar blijft Corsa/Invoice trouw

Bij het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis staat de patiënt centraal. Om een zo compleet mogelijk pakket aan professionele zorg aan te kunnen bieden zijn er verschillende initiatieven ontplooid om ondersteunende diensten te optimaliseren.

Corsa/Invoice

Tot 2012 verwerkte de financiële administratie van het Rode Kruis Ziekenhuis handmatig zo’n 12.000 facturen per jaar. Het handmatig invoeren van de factuurgegevens in het financiële pakket was volgens hoofd Financiële Administratie Gerda Burger foutgevoelig, tijdrovend en dus duur, ook omdat alle fysieke facturen zeven jaar extern moesten worden opgeslagen. Daarop besloot de financiële administratie de factuurafhandeling efficiënter in te richten door het te automatiseren met Corsa/Invoice. Om de papieren facturen te digitaliseren en analyseren werd SAP gekoppeld met Corsa/Invoice van BCT.

Corsa/E-Invoice

Ook bij het Rode Kruis Ziekenhuis komen steeds meer facturen – inmiddels zo’n 50 procent – digitaal binnen. Daarop besloot men Corsa/Invoice uit te breiden met Corsa/E-Invoice. Met deze applicatie verwerkt het ziekenhuis nu de via e-mail binnengekomen PDF’s geheel automatisch. ‘Ik hoef de facturen nu niet meer uit te printen en vervolgens te scannen, dit bespaart me enorm veel werk en tijd’ aldus crediteurenmedewerker Feliz Aktaz.

Nieuw financieel Pakket

Het Beverwijkse Rode Kruis Ziekenhuis gebruikt Corsa/Invoice en Corsa/E-Invoice van BCT om de facturenstroom richting hun financiële pakket SAP te stroomlijnen. Komend jaar verruilen ze SAP voor een oplossing van AFAS. Maar dat betekent niet dat ze afscheid nemen van Corsa/Invoice en Corsa/E-Invoice. Corsa/Invoice is namelijk probleemloos te koppelen met de nieuwe financiële applicatie.

Wilt u de gehele case lezen? Download dan deze case in pdf formaat.

Het downloadformulier vindt u in het blauwe vlak op deze pagina.

Ik heb meer tijd om collega’s te ondersteunen bij het verzamelen van managementinformatie.