Case | Provincie Noord-Brabant

casestudy_mock-upSoftware voor informatiemanagement is steeds meer bedrijfskritisch binnen organisaties. Het gezond houden van deze applicaties is ook daarom steeds belangrijker. Volgens Bart van Beerendonk, opdrachtnemer ICT-beheer van de provincie Noord-Brabant, geldt dat zeker ook op het provinciehuis in Den Bosch. Daar wordt gewerkt met Corsa van BCT.

 

“Als Corsa uitvalt, houdt onze bedrijfsvoering op”, zegt Van Beerendonk. Om dat te voorkomen, koos hij voor de meest uitgebreide vorm serviceverlening die BCT biedt: het Enterprise Servicepakket.

 

De provincie Noord-Brabant heeft de afgelopen jaren een uitgebreid Corsa-portfolio opgebouwd. Ruim 1000 ambtenaren gebruiken de verschillende modules van de applicatie volgens Van Beerendonk intensief. “Elke keer als iemand iets formeel moet vastleggen, is Corsa nodig. In een overheidsdienst als de onze is dat nogal wat. We hebben een licentie voor 300 concurrent users, die we bijna volledig uitnutten.” Van Beerendonk weet uit eigen ervaring wat er gebeurt als Corsa niet werkt: “Sinds ik hier werk heb ik één keer meegemaakt dat Corsa een aantal uur offline was. Toen gingen er meteen medewerkers naar huis omdat ze hun werk niet meer konden doen.” 

 

 

Maar ze zagen al vrij snel de toegevoegde waarde. Ze merken dat ze minder verstoringen hoeven te melden en dat die sneller zijn opgelost.