Algemene Verordening Gegevensbescherming

Voorbereiding op de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Veilige opslag van bestuurlijke informatie is belangrijker dan ooit. Een moderne bestuurder is informatiebewust. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de norm die bepaalt of u veilig en zorgvuldig met informatie omgaat. De AVG heeft een grote impact op het organiseren van informatiebeheer.

Wat kan BCT voor u betekenen? U staat er niet alleen voor. Wij helpen u graag. Laat uw gegevens achter en wij contacteren u zo snel mogelijk.

1-daagse Workshop bij u in huis

BCT verzorgt een 1-daagse workshop om deze naderende, aangescherpte richtlijnen, samen met u door te nemen en de impact in relatie tot Corsa en het Liber platform en daarop gebaseerde producten te bespreken. Na deze workshop kunt u aan de slag met onze checklist om bestaande inrichtingen en procedures te toetsen op het gebruik van persoonsgegevens en waar nodig bij te stellen.

Corsa Bestuursuite

Structuur en transparantie binnen uw bestuurlijke processen heeft veel aandacht nodig omdat het één van uw meest kritische bedrijfsprocessen is. Met onze oplossing Corsa Bestuursuite digitaliseert u het bestuurlijk besluitvormingsproces en het proces om besluiten, moties en acties op te volgen. Dit stelt u in staat zich tijdig en volledig te verantwoorden over het gevoerde beleid, de afwegingen die zijn genomen op basis van de informatie die beschikbaar was. Dit wordt een absolute 'must' met de komst van de AVG. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe gemeente Veere digitaal bestuurt met de oplossing 'Corsa Bestuursuite'. 

Corsa Audit

Het aantonen wat er met persoonsgegevens wordt gedaan is door de komst van de AVG verplicht. U moet kunnen aantonen wie gegevens bewerkt en geraadpleegd heeft. Met de inzet van de oplossing Corsa Audit worden gecreëerde, gemuteerde, verwijderde en geraadpleegde gegevens tijdens het gebruik van Corsa gemonitord. Deze oplossing binnen Corsa zorgt ervoor dat u een stap dichterbij komt met het juist naleven van de AVG-wetgeving.

Meer weten?

Lees dan deze blogpost: 'Voorbereiding op de AVG, waar moet u op letten als bestuurder?' en kom erachter welke stappen u kunt ondernemen om bijvoorbeeld boetes te voorkomen.

Een moderne bestuurder is informatiebewust.